Så där

Home / Audio / Så där
admin | 9 oktober, 2007 | no comments
Så där (2007)
Med Ingrid Contardo, Bengan Jansson, Jan Allan, Camilla Henemark och Ison

 

1. Söndagar är bra att fördriva

2. Vem ska betala?

3. D som var

4. I en zigenarvals

5. Så där

6. Singlar och par

7. En kärlekshistoria

8. Kärlek god som någon (Ett lösaktigt stycke)

9. Hur sköra vi är

10. Vågor som viner

11. Runt midnatt

12. Det börjar ljusna nu

13. Rapsodi i maj

14. Väderlek

15. Höger hand (Till de ensamma)

16. D som var (Bonus 1)

17. D som var (Bonus 2)

18. D som var (Bonus 3)

Producerad av Patrick El-Hag och Niklas Rundquist
Assisterad av Mats Burman

Exekutiv producent: Ola Brandborn

Medkollabotörer i alfabetisk ordning:

Jan Allan: Gästsolist på trumpet
Homero Alvarez: Kör
Mikael Augustsson: Bandoneon & dragspel
Sejdo Beganaj: Kärleksfraser på romani
Lino Borg: Mandolin
Conrad Boqvist: Gitarr
Mats Burman: Assisterande producent, gitarr, kör
Ingrid Contardo: Sång och kör
Sara Edin: Stråkarangemang
Erik Eriksson: Trombon
Jens Filipsson: Altsax
Håkan Folkesson: Gitarr
Pelle Halvarsson: Cello
Camilla Henemark: Kärleksfraser på romani
Ison: Rap
Bengan Jansson: Dragspel
Andreas Liliestrand: Kör
Thomas Nilsson: Trumpet
Anders Olsson: Trummor och slagverk
Tina Oscarsson: Kör
Anna Rodell: Violin
Joakim Simonsson: Piano och keyboards
Kristofer Krydda Sundström: Bas

Omslagsbilden som även utgör hemsidans huvudtema
fotades på Snookerbaren av Viktor Flumé, 2007.

Poetry GangBang-bilden på Birgitta Granberg, det andra av
hemsidans två huvudteman är fotad av Adam Januszewski.

Adam har därtill gjort sig skyldig till omslagsbilden till
Dansa samba med mig (Copacabana express) samt alla
heta bilder från inspelningen av videon.

Layout, fysisk och digital booklet (iTunes), m.m.

I detta läge är det brukligt att nämna Gud. Han heter Nils
Dahlström
och är ansvarig för allt som rör allt – där ovan.

Dagens Nyheter 4

”Här granskas framför allt människors förhållanden i en vistradition som är skarp och iakttagande. Musikaliskt är det desto mer bångstyrigt men lika övertygande. Ingrid Contardo som med mjuk släpighet backar upp El-Hags egen lite sakliga röst bidrar också till skivans överraskande och konsekventa charm.”

Sara Norling

Värmlands Folkblad 4

Tål att jämföras med våra största!

”Ett reklamblad som hävdar att texterna har samma kvalitéer som Beppe, Povel eller Cornelis brukade visa upp. Stora ord förvisso, men det märkliga är att Patrick El-Hag aldrig behöver äta upp dem. Detta är – i såväl text som musik – en underbart fin skiva, som trots alla influenser aldrig tillåts spreta, därtill är Patrick El-Hags begåvning alltför påtaglig. Till sin hjälp har han en samling utsökta musikanter och sångare. Jan Allan får sällskap av Ison (från Ison & Fille) som rappar så man får gåshud, Bengan Jansson på dragspel, Camilla Henemark viskande kärleksfraser på romani, blås, fiol och nackhårsresande rytmik, allt medan El-Hags poesi rör sig – faktiskt – med de nämnda storheternas lätta elegans. Så Där är snubblande nära högsta betyg, men det spar jag till nästa tillfälle. Ge oss mer, snarast!”

Björn Stefanson

Lira

”El-Hag står för texter som tycks djupt förankrade i en svensk tradition och som leder tankarna till både Cornelis och Olle Adolphson. När Jan Allan lägger en Chet Baker-slinga med sin trumpet till en rappande Ison häpnar man över uppfinningsrikedomen. Och nog förstår man att Berndt Egerbladh gav honom några låtar att skriva text till. Jag tror att Egerbladh ler i sin himmel över resultatet. Patrick El-Hag som röst då? Underbar! Lätt, varm, säker.”
Thomas Nydahl

Västerviks Tidningen 4

Underfundiga texter till komp i världsklass

Så gott som samtliga melodier är riktigt njutbara och lyfter av det genuina musikaliska kunnandet vare sig det gäller en ballad, en svängig salsa eller en tango. Texterna är genomgående mycket bra och blir bara bättre efter ett par genomlyssningar. Några har chans att etsa sig fast rejält. Det är ny svensk visa till riktigt bra musik. Kompet på senaste cd:n Så där är det världsklass på, det svänger rejält och där återfinns en hel radda av svenska toppmusiker. Det är rena dansmusiken.”

Hans Brandin

Femina

”Patrick El-Hag är en skön bekantskap. Lite bossa, lite visa, lite fado. Mysigt, vemodigt, humoristiskt och med lysande observationsförmåga. Behöver du tröst? En ny kompis? Här är den.”

Åsa Brolin

Göteborgs-Posten

”Från närmast ingenstans kommer sångaren och vispoeten Patrick El-Hag och gör precis vad han vill. Som ett Bo Kaspers utan skyddsnät, med gästspel av såväl musikanterna Jan Allan och Bengan Janson som Camilla Henemark och en svalt rappande Ison. En bedrift bara att få ihop det här!”

Patrik Lindgren

Helsingborgs Dagblad 4

Skönt skruvat men på kornet

”Orden har en sällsam grafik hos vispoeten El-Hag och här på sin skivdebut på svenska sjunger han dem själv, charmigt nonchalant. Ingrid Contardo och Camilla Henemark finns med i drösen av gästartister som förgyller den musikaliskt lite strama men väldigt snygga och rytmiskt välkickade produktionen. Det känns inte som någon vild gissning att Patrick El-Hag här kliver in i ljuset från den stora spotlighten.”

Knut Johansson

Groove
”Lysande i all sitt hyllande av svensk-internationella referenser inom framför allt den modernt klassiska schlagern och visan, liksom de ibland nästan genialiskt enkla reflektionerna i texterna. Patrick El-Hag har uppenbarligen en oupptäckt gen i rakt nedstigande led till svensk schlager á la exempelvis Svante Thuresson och när den får utrymme, och kanske till och med dominera, är det bitvis briljant, om än ibland lite väl moget – men trots allt träffsäkert oavsett mottagare. Här finns allt från jazz till salsa och ren, oförstörd singer/songwritervisa. Allt förpackad till modern schlager, utan att nedvärdera det, eller att få det att verka som något annat.”

Magnus Sjöberg

Norra Västerbotten 4

”Hans husgudar heter Povel, Beppe, Cole och Cornelis, påstår han, och jag tror honom, för Patricks första skiva på 10 år, tillika hans svenska debutalbum är full av fyndiga texter, serverade i en sällsynt stilblandning. Och att rösten är liten stör inte; så läcker är musiken.”

Olle Lundqvist

Dalarnas Tidningar 4

”Varken jazz, visa, salsa eller tango. Snarare en blandning. Av allt. Patrick El-Hag visar än en gång känslan för ord. Musikbilden fördjupas och fängslar. En av favoriterna på skivan är Vågor som viner, en fri poetisk tolkning av Tiempo y silencio, känd genom barfotalegenden Cesaria Evora.”

Anita Carlsson

Uppsala Nya Tidning

”Trivsam och inbjudande musik tenderar att bli blek. Så är dock inte fallet med poeten Patrick El-Hags debutalbum. Här finns mycket att hämta även för dem som bara jagar något jazzigt eller längtar efter något latinskt. Flera melodier är lånade men till plattans stora förtjänster hör att den bjuder utmärkta och genomtänkta texter.”

Björn Lövenlid

Dala Demokraten 4

”Det är texterna som är det väsentliga när Patrick El-Hag gör debut på svenska. Musiken växlar mellan olika genrer och har hämtats från lite olika kompositörer, men kanske kan den sammanfattas som visjazz. Det blir otroligt omväxlande och underhållande och väldigt bra. Det är både komplett och komplext.”

Lennart Götesson

Plus Sverige

Hör hans sköna röst!

”Patrick El-Hag sjunger så märkligt, i betydelsen annorlunda och personligt. Ett ovanligt ljust och ljuvt röstläge, som extramjuk sammet. Soul, jazz, latin, pop och afro möts i musiken. Fast mest fascinerar Patrick El-Hags sång.”

Bengt Eriksson

Nöjesguiden

”En märklig slowmotion-extatisk, härligt psykotisk och stundom solitär fiesta. Från svettigt sensuell samba, mellankoliska baksmällor och socialrealismens bakslag till chansons halvslick Södermalms-funkreggae. På det hela ett poetiskt okonstlat och ärligt litet nedslag i Patrick El-Hags värld.

Kenny Håkansson

Tidningen Resumé

”Patrick El-Hags svenska debutalbum är svängig ny bekantskap. Mixen av salsaflört, rökig jazz och svensk viskultur funkar alldeles utmärkt som stämningsskapare framför öppna brasan i jul.”

Fredrik Hansson

Nya Wermlands Tidningen

”Eklektiskt, det är bara förnamnet när Patrick El-Hag gör comeback som skivartist. Tango och salsa samsas med låtar som leder tankarna till Cornelis och Adolphson. Det är trovärdigt, kompetent och originellt.”

Ola Wihlke

Jönköpings-Posten

”Det här är en spännande och lite svårdefinierad platta, med en ovanlig poet och artist. Patrick skriver personliga, utlämnande och hudnära texter om längtan efter ömhet och närhet i vardagen, ja även om ett visst mått av kåthet. Den musikaliskt omväxlande anrättningen bärs fram av läckra arrangemang och gäster som Jan Allan, Bengan Jansson, Ison och den något otippade Camilla Henemark. Man kastas mellan vemodig visa och fruktigt frisk latino, eller sugande tango. Jag gillar Patrick El-Hags debut.”

Bo Levander

Facebook RSS Feed Twitter YouTube